Daria Nepriakhina 198549 Unsplash
kapittel 10

Markedstiltak 2017

Skrive en ingress til Markedstiltak? Skrive en ingress til Markedstiltak? Skrive en ingress til Markedstiltak? Skrive en ingress til Markedstiltak? Skrive en ingress til Markedstiltak? Skrive en ingress til Markedstiltak? Skrive en ingress til Markedstiltak?

Mg 0253

Raw Air Vikersund

Hvert år busses store mengder publikum til Vikersundbakken for å se rekordlange skisvev. Brakar er tilstede som sponsor, men med mål om å bidra til en god publikumsopplevelse. I 2017 laget vi et lounge­område for den yngste målgrup­ pen med servering og mulighet for å lade mobilen.

FIS World Cup Sprint

Et av vinterens store «happenings» i Drammen er den årlige World Cup­sprint­ en. I 2017 var Brakar med og skapte stemning i løypa. Vår smørebod med Brakar­maskoter var spesielt populære under barneskirennet dagen før selve sprinten.

Drammen Elvefestival

Når Drammens sentrum fylles til bris­ tepunktet under Elvefestivalen er det utfordrende å være synlig i folkehavet. Sammen med 17. mai er dette de travleste kollektivdagene i året. Brakar bestemte seg derfor for å tilby nye måter å reise på, og satte opp sykkeldrosjer som enkelt fraktet folk rundt i byen.

Nytt nattbusstilbud: Vann til folket!

For å markere nytt nattbusstilbud til Kniveåsen i Drammen tok vi turen ut på nattestid med litt friskt vann til folk på vei hjem fra byen. Det var et populært tiltak blant alle som trengte en liten oppkvikker på vei hjem.

Belteforlenger

Vi får av og til henvendelser fra folk som av en eller annen grunn sliter med lengden på setebeltene i bussen. Det bestemte vi oss for å gjøre noe med og bestilte en haug med belteforlengere til de som trenger. Det ble populært, og mange henvendte seg for å få en.

Bragernes torg

Bragernes torg er fylkets travleste kollektiv­ terminal med 20 000 påstigninger hver uke. I 2017 startet Drammen kommune arbeidet med å lage en helt ny terminal. Dette betyr midlertidige holdeplasser i opp mot ett år, og det ble lagt ned en stor jobb for å gi kundene god informasjon når endringene skjedde. Ny terminal skal stå klar høsten 2018.

Næringslivets dag i Drammen

Drammen Næringslivsforening arrangerer Næringslivets dag hvert år. Brakar var med i 2017 for å vise bedrifter hvordan man kan tilrettelegge for økt kollektivbruk ved å gi de ansatte sanntidsinformasjon rett inn i intranett, på skjermer, mobil osv.

EV Summit

Tidenes aller første nordiske Electric Vehicle Summit gikk av stabelen i Drammen vinter 2017. Brakar var, som eneste kollektiv­ selskap, tilstede. Administrerende direktør Terje Sundfjord holdt innlegg om Brakars innføring av elektriske busser, og mange tok turen innom Brakars stand for å høre om anskaffelse av busser og lade­ infrastruktur.

Røykenbadet

Nytt kommunalt bad stod klart i Røyken vinter 2017. Røyken kommune valgte å finansiere busstilbud til badet, og Brakar støttet opp med annonsering av tilbudet i en ganske lang oppstartsfase.

Gå-på-bak

I september åpnet Brakar dørene bak for kunde med gyldig mobilbillett. Det var viktig å ut god informasjon om dette til alle for å få god effekt av tiltaket. Vi rullet ut den røde løperen for våre mobilbil­ lettkunder og sendte ut noen hyggelige, og litt utradisjonelle kundeveiledere, for å opplyse om nyheten.